Su & Sağlık

PET ŞİŞELERİN HAM MADDESİ NEDİR?

PET ŞİŞELERİN HAM MADDESİ NEDİR?

Pet hammadde özellikleri öncesinde pet şişenin hammaddesi olan polietilen teraftalat hakkında biraz olsun bilgi verelim istiyoruz. Yüksek basınca dayanıklı olan bu madde, pet şişe üretiminde kullanılıyor ve pet şişe suların zararlı olmasının en önemli etkenleri arasında gösteriliyor. Sahip olduğu kimyasal içerikler nedeniyle suya da belli oranda zarar verebiliyor ve bu yüzden şişe su tüketimi de uzmanlar tarafından ne yazık ki tavsiye edilmiyor.

Pet Şişeler Nasıl Yapılıyor?

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki Avrupa’da her gün 62 milyondan fazla pet şişe tüketiliyor. İnsanlar, daha sağlıklı olduğunu düşündüğü için şişe su kullanımını tercih ediyor ancak bu suların da bilmediğimiz çok sayıda zararı var ve özellikle şişe kaynakları zararlar nedeniyle uzmanlar tarafından bu suların tüketilmesi de tavsiye edilmiyor. Pet şişe hammadde halinde bulunuyor ve üretilmeden önce kalıp haline dönüştürülmesi için makinelere diziliyor. Özel koşullarda kurutma işlemi gerçekleştiriliyor ve kalıplara yerleştiriliyor. Kalıptan çıktıktan sonra 4 derecelik soğuk sularda soğutuluyor. Yüksek basınç yardımı ile kalıp haine getirilen bu ürünlerin içine doğal kaynaklı sular ilave ediliyor ancak ne yazık ki çok da sağlıklı bir sürece sahip değillerdir. Pet hammadde özellikleri yanı sıra şişe üretiminde de çok fazla sağlık dışı detay ye alıyor, bu yüzden şişe sularının sağlıklı olduğunu ya da tavsiye edilebilir olduğunu söylemek de çok mantıklı olmayacaktır.

Gerçek Sağlıklı Su

Pet hammadde özellikleri ile birlikte gerçek sağlıklı suyun şişe ya da damacana sular olmadığını da anlamış olduk. Peki gerçek sağlıklı suya nasıl ulaşabiliriz? Royal Green marka su arıtma cihazları ile birlikte sizler de kendi sağlıklı suyunuzu kendi yaşam alanlarınızda oluşturabiliyorsunuz. Evde su üretmek biraz mucize gibi gelebilir ancak bu arıtma cihazları ile birlikte bu gerçekten mümkün ve çok daha basit bir hal alıyor. Su arıtma cihazları ile birlikte klor oranı düşük ve herhangi bir kimyasal içerik barındırmayan daha sağlıklı sular karşınıza çıkıyor ve kendi hazırladığınız suyu tüketebiliyorsunuz. Markayı sizler de detaylı bir şekilde inceleyebilir ve konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın