Su & Sağlık

Su molekülü ve özellikleri nedir?

Şeffaf tarzda su molekülü ile biyo infographics illüstrasyonu. Ekoloji ve biyokimya kavramı.

Suyun Özellikleri ve Molekül Yapısı:

Su ve su molekülünün özellikleri ile ilgili bir liste oluşturduk, dilerseniz hep birlikte göz atalım.

  • Renksiz, kokusuz ve saf haliyle tatsız bir yapı söz konusudur.
  • İki hidrojen ve bir oksijenden meydana gelir.
  • Yukarıda belirttiğimiz iki molekül, gaz halinde bulunur ancak bir araya geldikleri anda suyu oluşturarak sıvı hale dönüşürler.
  • Saf su renksiz gibi görünse de sahip olduğu demir sayesinde kahverengi bir görüntü elde edebilir.
  • Hidrojen ve oksijen atomları su içerisinde birbirine sıkı şekilde bağlıdır. Diğer su molekülleri ile sıkı bir bağ söz konusu değildir ve gevşek bağ kurulur.
  • Su yüzeyindeki güçlü direncin en önemli nedenlerinden bir tanesi yapısal dayanıklılık ve moleküllerin sıkı sıkıya bağlı olmasıdır.
  • Donduğunda %8 ila %10 oranında hacim kaybeder.

Güçlü Bir Bağ Yapısı:

Su molekülünün özellikleri arasında yukarıda da belirttiğimiz güçlü bağ detayı önem arz ediyor. Gevşek bağ kurulması aslında suyun dirençli olmasındaki en önemli etkenlerden bir tanesidir. Arıtma sularında bu direnç bir adım daha öne çıkıyor ve suyun daha sağlıklı olma hali de bu yüzden kaynaklanıyor. Su içerisinde çok sayıda molekül yer alıyor ve saniyeler içerisinde çok hızlı bir şekilde birçok molekül ile ortak bağ kurabiliyorlar ve bu etkileşim gerçekten muazzam. Doğa harikası olan su, sağlıklı bir yapıya kavuştuğunda insan vücudu için daha değerli hale geliyor ancak ne yazık ki şebeke suları sizlere bunu veremiyor. Sağlıklı su için birtakım işlemler söz konusu ve bu işlemler için su arıtma cihazlarını tercih edebilirsiniz.

Sağlıklı Su Elde Edebilir miyiz?

Su molekülünün özellikleri sonrası su arıtma cihazları iel temiz suya da göz atalım istiyoruz. Royal Green markasını daha önce duydunuz mu? Su arıtma cihazı üreten ve satışını gerçekleştiren bu marka, profesyonel bir oluşum olarak karşımıza çıkıyor. Su arıtma cihazı konusunda gerçekten iyi işler yapılıyor ve sınıfının en iyi ürünlerine sahip olan bu marka sizlere de kapılarını açmış durumda. Uygun fiyatları ve kaliteli ürünler ile birlikte sizleri şebeke sularının kirinden ve tatsızlığından uzaklaştırıyor. Sizler de istediğiniz an kendi suyunuzu çok ama çok kısa sürede hazırlayabilecek ve lezzetli bir şekilde tüketebileceksiniz.

Bir yanıt yazın